Nectar din capsuni cu menta si lamaie

de Ina in Conserve, 2 Iun 2019 | 6891 vizualizari

 

Excelent in zilele toride si nu numai 

 

INGREDIENTE

  • capsuni ( eu am avut doua castroane mari )
  • 1 lamaie mare
  • o mana de frunze de menta
  • zahar dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar din capsuni cu menta si lamaie:

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele.

Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere bine capsunile.

Am pus  peste capsuni 500 g zahar si am amestecat pentru dizolvare.

Am pornit aragazul si am lasat sa fiarba 5 minute, dupa care am pasat totul in blender .

In functie de consistenta obtinuta am mai adaugat apa pentru diluarea nectarului  iar pentru gust am adaugat zahar cat sa ne fie pe plac. 

Cu nectarul obtinut am umplut sticle bine spalate si scurse  pe care le-am capsat apoi cu capace tinute 5 minute in apa clocotita.

Am sterilizat nectarul intr-o oala tapetata cu hartie de ziar in care am  adaugat apa pana ce aceasta a ajuns la 1 cm. de buza capacului. 

Dupe 20 minute de fiert am oprit focul si am lasat sticlele sa se raceasca in oala cu apa, pana a doua zi. 

Se pastreaza foarte bine peste iarna, in camara sau beci. 

TIPS-URI

1

Numarul de portii se refera la 10 sticle a 700 ml fiecare ( restul l-am baut :)))) )

2

Lamaia ajuta atat la definirea gustului usor acrisor dar si la pastrarea culorii fructelor in timpul fierberii.

3

Puteti renunta la frunzele de menta dar eu o prefer in acest nectar intrucat ii confera o aroma deosebita.

4

Daca nu va plac bucatile de menta in nectar , puteti indeparta frunzele fara a le mai blendui

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar din capsuni cu menta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Nectar de visine